12:00

Referat

Referat: HK Bollebygd Vit - Särökometernas HK

Ojoj - ödesmatchen!

Sista matchen i serien, mot obesegrade tabellettan Bollebygd (som förra gången körde över oss med 26-6), med endast en halvfrisk avbytare och en del saknade spelare - lite lätt uppförsbacke...

Men grabbarna körde på hårt - vi hade inget att förlora (femteplatsen i tabellen var säkrad) och allt att vinna (hade gått upp till andra plats vid vinst). Riktigt bra kämpeinsats mot svåra motståndare, där några av dem var helhuvudet (eller mer) större än våra killar, även om alla var födda 2011.

Vårt försvar funkade mestadels bra. Grabbarna vågade stå emot och krigade hårt. Dock några missar när vi inte täppte till eller inte höll koll på linjen. Måste möta ännu tidigare när motståndarna är så stora och kommer med fart, men det är svårt med få avbytare då grabbarna snabbt tröttar ut sig.

Kreativa anfall där ALLA sköt på mål (yay!), men lite för mycket fokus på att knö sig igenom i mitten istället för att bredda spelet ut till kanterna och hitta luckorna i 1-2. Tappade en hel del av teknikerna vi tränat på (med växlar o dyl) - när de väl försökte med det så satt det inte riktigt. Här har vi något att slipa vidare på.

6-16 i halvtid var tungt men första tio minuterna i andra halvlek vann vi med 6-3... för att sedan tappa orken helt de sista tio minuterna då Bollebygd gjorde åtta mål mot ett enda för oss. Slutresultat 13-27.

Bollebygd körde stundtals ett ganska hårt fysiskt spel som domarna släppte igenom. Lite protester från vår sida när några av våra spelare fått hårda smällar, knuffar i ryggen, armar runt halsen mm. Dock inte direkt fulspel - deras spelare var schyssta i övrigt. Mest domarna som var lite väl tillåtande.

Extra kul att det äntligen lossnade för Charlie som gjorde två mål idag! I övrigt var det Erik som stod för flest (fem) mål. Storspel av Nazar i målet, även om det var tungt att släppa in så många mål.

Därmed var serien för säsongen 2023-24 avslutad!